Ingredience
4 porce
3
½
3
1
1
½
12
2
6
1
1
Příprava
-
Krok 1
Cibulky jarní cibulky s olejem vařte v malém hrnci na středním plameni, občas pánví zakružte, dokud nebudou cibule zlatohnědé, asi 3 minuty. Přemístěte žárovky na papírové ručníky pomocí štěrbinové lžíce, aby odtekla; dochutíme solí. Dejte stranou 2 polévkové lžíce. cibulový olej.
Krok 2
Smíchejte cibule jarní cibulky, pažitku a 1 polévkovou lžíci. citronová kůra v malé misce; dejte gremolatu stranou.
Krok 3
Fava fazole vařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou do měkka, asi 2 minuty. Přeneste do cedníku umístěného v misce s ledovou vodou pomocí děrované lžíce nebo síťovaného pavouka. Sceďte a oloupejte a přeneste do středně velké mísy. (Pokud používáte zmrazené fava fazole, nebudete je muset loupat.)
Krok 4
V hrnci vraťte vodu k varu a chřest vařte do měkka, asi 1 minutu. Přeneste do cedníku v ledové vodě pomocí děrované lžíce. Scedíme a přidáme k fava fazolím.
Krok 5
Vraťte vodu do hrnce k varu a vařte těstoviny za občasného míchání, dokud nejsou velmi al dente (těstoviny budou stále neprůhledné a ve středu velmi pevné). Sceďte těstoviny, ponechte si 1½ šálku tekutiny na vaření těstovin.
Krok 6
Mezitím zahřejte rezervovaný cibulový olej ve velké pánvi na středně vysokou. Přidejte stonky jarní cibulky, česnek a houby; dochutíme solí. Vařte za častého míchání, dokud zelenina nezměkne a nezačne chytat barvu, asi 4 minuty. Vmíchejte crème fraîche, ½ šálku tekutiny na vaření těstovin a zbývající 1 lžičku. citronovou kůru a přiveďte k varu.
Krok 7
Přidejte těstoviny a ½ šálku tekutiny na vaření těstovin a vařte, často prohazujte a podle potřeby přidejte další tekutinu na vaření těstovin, aby se těstoviny uvařily, dokud nejsou těstoviny al dente a omáčka nezhoustne a obalí těstoviny, asi 5 minut. Přidejte fava fazole, chřest a citronovou šťávu a promíchejte; dochutíme solí a pepřem.
Krok 8
Těstoviny podávejte přelité cibulovou gremolatou.