Jarní těstoviny

Ingredience

4 porce

3

jarní cibulky, cibule a stonky oddělené, tenké plátky

½

šálek rostlinného oleje

 

Kóšer sůl

3

lžíce nasekané čerstvé pažitky

1

lžíce plus 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry

1

šálek vyloupaných čerstvých fava fazolí (z asi 1 libry lusků) nebo mražených fava fazolí, rozmražených

½

svazek chřestu nakrájený na ¼" silné kousky

12

unce linguine

2

stroužky česneku, jemně nasekané

6

unce smržů nebo hub crimini, rozpůlených, jsou-li velké

1

šálek crème fraîche

1

lžíce čerstvé citronové šťávy

 

Čerstvě mletý černý pepř

Příprava

  1. Krok 1

    Cibulky jarní cibulky s olejem vařte v malém hrnci na středním plameni, občas pánví zakružte, dokud nebudou cibule zlatohnědé, asi 3 minuty. Přemístěte žárovky na papírové ručníky pomocí štěrbinové lžíce, aby odtekla; dochutíme solí. Dejte stranou 2 polévkové lžíce. cibulový olej.

    Krok 2

    Smíchejte cibule jarní cibulky, pažitku a 1 polévkovou lžíci. citronová kůra v malé misce; dejte gremolatu stranou.

    Krok 3

    Fava fazole vařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou do měkka, asi 2 minuty. Přeneste do cedníku umístěného v misce s ledovou vodou pomocí děrované lžíce nebo síťovaného pavouka. Sceďte a oloupejte a přeneste do středně velké mísy. (Pokud používáte zmrazené fava fazole, nebudete je muset loupat.)

    Krok 4

    V hrnci vraťte vodu k varu a chřest vařte do měkka, asi 1 minutu. Přeneste do cedníku v ledové vodě pomocí děrované lžíce. Scedíme a přidáme k fava fazolím.

    Krok 5

    Vraťte vodu do hrnce k varu a vařte těstoviny za občasného míchání, dokud nejsou velmi al dente (těstoviny budou stále neprůhledné a ve středu velmi pevné). Sceďte těstoviny, ponechte si 1½ šálku tekutiny na vaření těstovin.

    Krok 6

    Mezitím zahřejte rezervovaný cibulový olej ve velké pánvi na středně vysokou. Přidejte stonky jarní cibulky, česnek a houby; dochutíme solí. Vařte za častého míchání, dokud zelenina nezměkne a nezačne chytat barvu, asi 4 minuty. Vmíchejte crème fraîche, ½ šálku tekutiny na vaření těstovin a zbývající 1 lžičku. citronovou kůru a přiveďte k varu.

    Krok 7

    Přidejte těstoviny a ½ šálku tekutiny na vaření těstovin a vařte, často prohazujte a podle potřeby přidejte další tekutinu na vaření těstovin, aby se těstoviny uvařily, dokud nejsou těstoviny al dente a omáčka nezhoustne a obalí těstoviny, asi 5 minut. Přidejte fava fazole, chřest a citronovou šťávu a promíchejte; dochutíme solí a pepřem.

    Krok 8

    Těstoviny podávejte přelité cibulovou gremolatou.